PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

Monday, May 13, 2019

Aktiviti Yang Boleh Dilaksanakan Sepanjang Bulan Ramadhan

Alhamdulillah.
Dah masuk 9 Ramadhan 1440H kita hari ini.

Pastinya kita lebih selesa setelah lebih seminggu berpuasa kan.

Kalau awal awal dulu kita rasa berat nak puasa.
Letih semacam.
Haaa itu tandanya tubuh kita melalui Fasa Pertama dimana tubuh kita nyahtoksin tau!

Puasa kan Detoks Semulajadi.

Tapi bila dah masuk minggu kedua dan seterusnya.
Kita akan lebih relax dan steady πŸ˜πŸ˜ƒ

Ramadhan adalah bulan Istimewa tau.
Setiap amalan baik kita yang diniatkan kerana Allah pastinya menerima ganjaran pahala yang berlipat ganda.

In sha Allah.

Jom kita isi masa kita dengan pelbagai Aktiviti yang boleh dilaksanakan Sepanjang Bulan Ramadhan selain Ibadah Wajib harian.

Aktiviti Sepanjang Ramadhan

Ini sangat membantu mendidik jiwa dan rohani kita menginsafi dan merebut seberapa banyak Hikmah Ramadhan.

Jom Tamak Pahala!

Tak boleh buat semua.
Janganlah tinggal semua ya. 😊

Syamsila Kadir
Misi Khatam AlQuran di Bulan Ramadhan πŸ’ͺ

#shakleeayerhitam
#ramadhan

Saturday, May 11, 2019

Hadiahkan Kesihatan Buat Yang Tersayang

Hadiahkan Kesihatan Buat Yang Tersayang.

Berita baik untuk korang yang teringin nak hadiahkan mak ayah sesuatu yang bermakna untuk kesihatan.

Bulan ini.
Vivix harga kaw kaw murah.
Sangat jimat berganda.

Time nilah korang patut grab Vivix!

➡️ Keahlian Percuma!
➡️ Beli 2 botol Diskaun 10%
➡️ Penghantaran Percuma.
➡️ Ada Free Gift
➡️ Layak terima bonus 5%

Boleh shopping semua produk Shaklee dengan harga jimat dan dapat bonus tau.

Kalau shopping kat Lazada atau Shopee korang kuar duit je.
Bonus tak dapat.πŸ˜†

Ayyo tak tahu!

Kenapa patut borong vivix bulan ini?

Vivix Shaklee sangat Exclusive.
.

VIVIX SHAKLEE mempunyai kandungan Resveratrol yang sangat tinggi. Resveratrol ini bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat berbanding anti-oksidan yang lain. Ini bermaksud, tinggi anti-oksidan maka semakin berkuranglah "Oxidative Damage" yang penyebab kepada punca sel-sel dalam tubuh badan menjadi rosak.

Apa jadi kalau terlalu banyak sel teroksida?

Akibatnya Kanser, serangan jantung, wajah tua dari usia, diabetes dan banyak lagi penyakit kronik.

Kalau ullos perasan kan.

Dulu kencing manis, heart attack tu penyakit orang tua-tua. Kanser tu penyakit rare.

Tapi sekarang.
macam dah terlalu biasa didengar.
Terjadi pula pada insan-insan dalam family kita.
Orang dekat-dekat kita.

Biasa, bila dah tahu sakit.
Mula la cari penawar.
Mahal pun tak apa.
Sanggup bayar.

Namun, masa makin suntuk.
Makin tipis nak pulih.

Tak habis di situ.
Lepas mak, menurun pula pada si anak.
Ohhh sungguh sedih kan 😭.

Sebab tu maklong minum vivix.
Sebab maklong memang ada diabetis.

Lepas tu memang keturunan atok nenek ada kanser, darah tinggi, jantung, buah pinggang dan segala macam penyakit.

Arwah abah pun dah pergi dulu tinggalkan kami. 😭😭😭😭

Takut!
Sangat takut.
Mencegah lebih baik daripada merawat.

Mati itu pasti.

VIVIX TWINPACK PROMO

Jom try #vivix harini.

Whatsapp maklong ye

http://syamsilashaklee.wasap.my

#shakleeayerhitam
#shakleejohor

Sunday, May 5, 2019

Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak bagi Negeri Johor 2019

Ahlan Wasahlan ya Ramadhan.

Esok semua umat Islam di seluruh dunia akan sama sama menyambut Bulan yang penuh keberkatan, bulan penuh rahmat dan pengampunan dari Allah Rabbul Izzati.

Berikut maklong kongsikan Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Negeri Johor Darul Takzim bagi Tahun 2019 bersamaan 1440H sebagai Panduan kita bersama.

Jadual rasmi ini telah dikeluarkan oleh Jabatan Kebajikan Islam Malaysia (JAKIM).

Semoga memberi manfaat buat semua ya.





Maklong Follow Zon 4 iaitu bagi Daerah Batu Pahat, Muar, Tangkak, Segamat dan Gemas Johor.

Antara adab adab dan Sunnah Berpuasa:

1) Bersahur dan melewatkan sahur
Bersahur adalah merupakan amalan sunnah berdasarkan hadith diriwayatkan daripada Anas R.A bahawa Nabi Muhammad S.A.W bersabda maksudnya:-

"Bersahurlah kamu sesungguhnya di dalam sahur itu ada keberkatan." ( Bukhari dan Muslim)

2) Mempercepatkan Berbuka puasa apabila terbenamnya matahari.

Sabda Rasulullah yang bermaksud " Kekallah umatku dengan kebaikan sebagaimana mereka mempercepatkan berbuka puasa." (Bukhari dan Muslim?

Disunatkan juga mulakan berbuka dengan Buah Tamar/kurma.

3) Sunat beriktikaf sepanjang Bulan Ramadhan khususnya pada 10 hari terakhir Ramadhan.

4) Tidak melakukan perkara perkara yang bertentangan dengan kehendak dan tujuan Puasa.

5) Tadarus Al Quran

Selamat Menjalani Ibadah Puasa buat semua. Semoga Ramadhan tahun ini lebih baik dari sebelum ini.

Ramadhan Pesta Ibadah.
Jom sama sama banyakkan amalan dan sedekah bagi menyucikan jiwa kita.

Puasa bukanlah sekadar menahan lapar dan dahaga tetapi juga menahan diri daripada perkara perkara yang Allah larang.

Untuk mendapatkan sebarang Vitamin bagi membantu menjalani ibadah puasa lebih bertenaga dan ceria.

Whatsapp http://syamsilashaklee wasap.my

#puasa
#shakleejohor
# shakleeayerhitam

Niat Puasa Ramadhan 2019

Assalamualaikum warahmatullahi wabaraktuh.

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan.

Alhamdulillah.
Tarikh mula puasa untuk tahun 2019 ini ialah pada 6hb Mei 2019.

Niat puasa adalah merupakan syarat sah berpuasa dan hukumnya adalah Wajib. Tanpa niat maka tidak sah puasa seseorang itu.

Setiap amal perbuatan kita hendaklah dimulakan dengan niat. Begitu juga dengan berpuasa barulah dikira sebagai Ibadah.

Waktu berniat puasa adalah bermula daripada terbenamnya matahari iaitu masuk waktu Maghrib hingga sebelum terbit fajar iaitu masuk waktu Subuh.

Untuk kemudahan kita bersama maklong nak kongsikan Niat Puasa Ramadhan sebagai panduan kita bersama.

Semoga bermanfaat buat semua pembaca.
In sha Allah.




Jangan lupa niat ya. 

Selamat Menjalani Ibadah puasa bagi muslimi dan muslimat di seluruh dunia khususnya Rakyat Negeri Johor Darul Takzim.

Sharing is Caring!

#syamsilakadir
#shakleejohor

Wednesday, May 1, 2019

Berpuasa dengan sihat dan cantik bersama Shaklee


Shaklee ada promo apa bulan May?

Promosi bulan ni memang khas untuk raikan umat Islam. Nak puasakan. Jadi Shaklee ada special deal untuk nutrisi yang sesuai khas Ramadhan.

Tak lain tak bukan, untuk bantu kita jalani Ramadhan dengan lebih produktif, cergas. Boleh kumpul pahala banyak-banyak !

Allah sediakan banyak sangat kelebihan Ramadhan. Kita mesti kaut sebanyak mungkin.


SHAKLEE RAMADHAN PROMO

🌸 Promo CINCH Shake
Bantu menahan lapar. Beri tenaga berterusan dan bantu weight & inchloss

🌸 Mealshakes Combo Pack.
Anak-anak kekal sihat, bertenaga semasa berpuasa. Bekalkan vitamin & mineral yang tiada dalam makanan harian mereka.

🌸 Performance Drink
Bantu kurangkan rasa haus. Kekalkan paras air dalam badan & beri tenaga segera.

🌸 Twin Pack Vivix
Energy for life ! Untuk kesihatan menyeluruh. Menggalakkan penuaan sihat. Mencegah penyakit & sudah tentu menyerlahkan kecantikan dari dalaman.

🌸 Daily Essential Set
Untuk sokong keperluan nutrisi harian sekeluarga. Set ini inspirasi dari kajian landmark yang di sahkan oleh pakar saintis yang telah diuji ke atas pengamal Shaklee yang konsisten lebih 20 tahun.

🌸 Youth Starter Set
Raya dengan kulit yang sihat & bebas kimia !
YOUTH Skincare adalah skincare dari diperhebat dengan nutrisi Shaklee di dalamnya. Kini nutrisi juga dibekalkan kepada kulit wajah kita. Kulit kita lebih segar dengan nutrisi semulajadi dan selamat dari 1500 bahan kimia bahaya.

BERITA BAIK !
SEMUA promo set ini kini ada DISKAUN 10% !!!
Bukan sahaja murah, tapi jauh lebih murah dari harga ahli.


Jom siap sedia melangkah ramadhan dengan Shaklee ❤

Hubungi:
Syamsila Kadir

http://syamsilashaklee.wasap.my

#shakleeayerhitam
#shakleejohor

Countdown Ramadhan Kareem: Ahlan Wasahlan ya Marhaban!


Countdown 4 hari lagi menjelang Ramadhan.

Ya Allah sampaikanlah aku ke Bulan Ramadhan. Bulan yang penuh Rahmat, Keampunan & Pembebasan dari api neraka.

Inilah masanya kita rebut seberapa banyak amalan kerana pahalanya MasyaAllah.
Berlipat kali ganda!

Anak anak pun pastinya seronok nak mula puasa kan!

Puasa adalah latihan yang mendidik jiwa anak anak tentang sabar, banyak bersedekah serta belajar bersyukur.

Sokongan ibu bapa sangat penting tau!
Apa yang kita sediakan adalah yang terbaik untuk seisi keluarga.

#mealshakes dan #performancedrink adalah menu wajib untuk sahur dan berbuka puasa satu family.

Yang misi kurus boleh tambah #cinchshakemix dan #cinchtea.

Suami, abang, kakak, nenek, atok yang perlu extra energy elok sangat tambah #coqtrolplus
Bertenaga sepanjang hari dan ready untuk tarawikh 😍

#gengmakmak, Ibu menyusu, atok nenek,  suami yang bekerja dah ada suplemen untuk tenaga sepanjang puasa?

Whatsapp maklong ya.

Syamsila Kadir
Ramadhan Sudah Dekat

http://syamsilashaklee.wasap.my

#setpuasa
#shakleeayerhitam

Cara Kurangkan Haus dan Letih Semasa Berpuasa


CARA KURANGKAN HAUS & LESU DI BULAN PUASA

Cuba ingat macam mana haus korang rasa waktu puasa. Kalau dapat air masam masam, sejuk Ya Robbi nikmatnya !

Kalau korang ronda bazar ramadhan, mesti rasa satu tong air tu nak minum kan ?

Lalu pulak air macam-macam.
Air kathira !!! Haaaa wajib lah kan air bulan puasa. Teh beng kaw kaw ? Air asam boi ???

Oh nak jugakkk πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ .
Ehhh air tu air masak ke air paip? .
Lepas tu kan, sebulan puasa kenapa tak kurus?  Air saja 1 jug ! Dah tu agak-agak air saja dah berapa kalori?

Jom tahun ni kita berjaga-jaga sket. Tahun ni kita sekeluarga dari anak, mak, ayah, tok nenek minum air sihat.

Nak masam-masam limau boleh. Nak rasa oren pun boleh. .
Performance Drink LIME Limited Edition kan ada 🀩

Shaklee bawakan KHAS Performance Drink dengan perisa limau. Limited EDITION. While stock last sahaja.

Jadiiii....kena grab cepat. .
Best sangat ! Rasa macam sebijik aircond kat tekak korang. Lega terus haus bila minum masa berbuka.
.
Mata jadi terang. Hilang lesu tubuh. .
Performance drink ni minuman isotonik. Seperti yang kita tahu, fungsinya untuk beri tenaga segera. kekalkan hidrasi (air dalam badan).
.
Minuman isotonik yang biasa kat kedai ada karbonat. Di sebalik karbonat ada banyakkkk GULA !
.
Air performance Shaklee ni sesuai untuk semua umur. Pregnant pun boleh minum. Anak-anak yang belajar puasa lagi lah sesuai. Barulah diorang seronok belajar puasa.
.
Jom lah tahun ni pilih nak puasa sihat. .
Pembelian COMBO perisa oren + limau ada diskaun tau.

Syamsila Kadir

http://syamsilashaklee.wasap.my

Credit to: 
Master Farah Wahida 
Founder of Jelita Jutawan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...