PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

Tuesday, September 30, 2014

FAQ Tentang Keahlian Shaklee

 
Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee ? 
A: Registration fee is RM65 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai RM680, anda boleh dapat FREE membership.  

Q: Berapa modal yang diperlukan ?
A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan ? :)Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.
 
Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?
A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli. 
 
Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ?
A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat. 
 
Q: Kena cari orang ke ? Kena head hunting ke ?
A: Tak perlu ! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli. 
 
Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness...
A: InshaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya.  Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InshaAllah. 
 
Q: Saya nak register jadi ahli tapi tak nak jual-jual ni, boleh ke ?
A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong.
 
Q: Ok, cool ! So bagaimana nak register?
A: Saya boleh tolong registerkan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan+registration fees. Selepas itu,anda tunggu kat rumah, nanti member kit sampai ye. 
 
So, senang ke senang??? Faham ke Faham?? hihi... maklong ni memang susah nak join jadi ahli mana2 produk tau.. tapi dengan Shaklee Alhamdulillah Allah bukakan pintu hati Maklong untuk menyertai Shaklee.. Maklong yakin dengan keberkesanan Produk Shaklee nih.. kepada anda di luar sana, JOM SERTAI KAMI!!
 

Kredit to: http://www.cikguvita.blogspot.com (Cikgu Vitamin)

Nota kaki: Jika ada sebarang pertanyaan atau kemusykilan jangan segan2 tanya Maklong yea.. InsyaAllah Maklong akan guide anda menjadi sebahagian daripada keluarga Shaklee!

Untuk Info dan Konsultasi:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
Call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Binti Abd Kadir

SIHAT ITU AMANAH!
                 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...