PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

Saturday, September 6, 2014

ZINC COMPLEX

ZINC Merawat Masalah Otot, Tulang dan Sendi
Zinc Complex Shaklee dirumusdari zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrient semulajadi yg lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah untuk diserap oleh tubuh kita. Zinc sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.


Manfaat Utama:
 • Mengaktifkan 200 jenis enzim - zinc berkebolehan menggabung DNA, RNA dan protin seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia mengaktifkan lebih 200 jenis enzim di dalam tubuh kita untuk memelihara metabolisma gigi dan pertumbuhan para remaja.
 • Membentuk kolagen - membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.
 • Memperbaiki diabetes - Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin seterusnya memperbaiki diabetes.
 • Bintik putih di kuku - bintik putih di kuku adalah tanda difisiensi zinc yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan.
 • Mempertingkatkan sistem Imun - Membantu pengeluaran kelenjar thymus. Kelenjar thymus mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.
 • Mempercepat Pemulihan Luka - Mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik di kulit. Hancurkan zinc dan tabur ke atas luka untuk mempercepatkan pemulihan luka.
 • Memperbaiki masalah prostat - Melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan prostatomegaly /pembengkakan prostat dalam kadar 70%.
 • Kemampuan Seks lelaki - Pengambilan zinc untuk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.
 • Ovulasi wanita - Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu penguncupan uterus mengembalikan daya ketahanannya.
 • Memperbaiki Radang kulit - kajian menunjukkan pengambilan zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.
 • Mengekalkan Deria Bau - Untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif (rasa dan bau)


Zinc adalah suatu khazanah lelaki??
Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Defisiensi yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yg kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra matang dan gugur rambut. Oleh yg demikian, zinc amat diperlukan dari remaja hingga ke umur tua.

Sumber: Panduan Nutrisi Shaklee -Zinc Complex


Untuk Info dan Konsultasi:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
Call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Binti Abd Kadir


SIHAT ITU AMANAH


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...