PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

Monday, April 29, 2019

JAMU MODEN UNTUK WANITA


Wanita dan Jamu berpisah tiada.

Ada orang suka minum jamu asli.
Ada orang suka telan jamu bulat bulat.
Ada orang suka minum air rebusan akar kayu.

Maklong ni seketul Syamsila Kadir yang memang penakut jamu!

Banyak sangat alasan kalau bab jamu nih.
Cerewet ya amat!

Taknak yang pahit.
Taknak yang busuukkkk!
Taknak yang cecair likat pekat.

Kalau dipaksa.
Konfem muntah macam macam warna 😣😭

Syukurlah jumpa Alfalfa Shaklee nih.
Jamu moden pelbagai khasiat tau!

Dah 2 kali berpantang dengan Alfalfa.
Best!

Bukan untuk keintiman wanita je.
Untuk kesihatan juga.😍
Untuk ibu menyusu bagus untuk penggalak susu.

Alfalfa ni salah satu Vitamin Detoks juga.
Yaaaa!
Nyahtoksin segala benda yang tak perlu dalam badan kita.

Kelebihan Dan Kebaikan Alfalfa Shaklee /Alfalfa Complex Shaklee Yang Utama :

✔️Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

✔️Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.

✔️Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut –

✔️Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

✔️Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi.

✔️Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

✔️Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.

✔️Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit

✔️Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan

Best ke Syok?

Untuk sebarang pertanyaan atau order whatsapp je maklong. Dengan gembira nak bantu #gengmakmak semua.

http://syamsilashaklee.wasap.my

#shakleeayerhitam
#shakleejohor
#precious

Sunday, April 28, 2019

DUNIA DAN MANUSIA


Dunia dicipta untuk manusia.

Apa sahaja yang ada di dunia ini, tumbuhan, haiwan, tanah, air, udara semua Allah ciptakan untuk memberi manfaat kepada manusia.

Manusia dicipta untuk apa?

Hakikatnya Manusia Dicipta bukan untuk apa yang kita buat hari ini tak kiralah posisi kita sebagai doktor, peguam, guru, ahli perniagaan mahupun surirumah.

Tetapi kita berusaha di dunia ini untuk manfaat kita di Akhirat.

Apa kita buat harini menentukan keadaan kita di Akhirat yang kekal abadi.

"Tidak aku Ciptakan Jin dan manusia melainkan untuk Beribadah kepadaKu."
(Az-Dzariyaat ayat 56)

Laksanakan amanah yang kita ada sebaiknya.
Betulkan niat kita kerana Allah dan untuk raih manfaat di sana nanti.

"Sahaja aku berniaga Shaklee kerana Allah Taala untuk memberi dan berkongsi manfaat kesihatan kepada orang lain dan menjaga Amanah Sihat kurniaan Allah."

"Sahaja aku mengurus rumahtangga, suami, anak anak dan keluarga ikhlas kerana Allah untuk mendapatkan ganjaran di Akhirat kelak."

Jom kita sama sama muhasabah diri.
Agar kita sentiasa ingat bahawa.

Dunia Dicipta untuk Manusia.
Manusia Dicipta untuk Akhirat.

~ Petikan Tazkirah Pagi di IKIM.fm
.

Assalamualaikum.
Selamat pagi!

#precious
#jelitajutawan
#viktoria
#shakleeayerhitam
#selfreminder

Wednesday, April 24, 2019

JANGAN BIARKAN PERUT KOSONG 1 JAM SELEPAS BANGUN TIDUR



RAMAI orang yang abaikan sarapan. Ada juga yang sarapan, tapi lambat.

Sebaiknya makan sarapan pagi satu jam selepas kita bangun tidur. Hidup kita akan menjadi lebih produktif dan bahagia!

Nak tahu manfaat sarapan awal?
Tahap gula dan insulin dalam darah anda akan menjadi lebih terkawal dan ini dapat memulakan metabolisme kita dengan lebih lancar.

Sekiranya kita mahu menurunkan atau mengekalkan berat badan kita, ini adalah antara cara yang terbaik untuk menjayakan misi itu.

Sebab apa? Sebab apabila tahap gula dan insulin dalam darah kita terkawal, badan kita akan dapat membekalkan tenaga yang secukupnya untuk kita sepanjang hari.

Apabila kita tidur metabolisme kita secara semulajadinya akan menjadi lebih perlahan.
Dengan memakan sarapan sejam selepas kita bangun, ia akan membuatkan metabolisme kita mula melompat dengan memulakan thermogenesis (proses metabolik mencerna dan mengangkut makanan). Untuk memastikan metabolisme kita berjalan pada kapasiti yang penuh, kita perlu makan dengan kerap, bermula dengan makan sarapan dalam jam pertama selepas bangun.

Jika kita meninggalkan sarapan, kita akan lebih cenderung untuk makan makanan yang rendah nutrien dan tinggi dalam kalori untuk melawan kelaparan itu.

Kemungkinan besar semasa makan tengah hari, kita akan memilih makanan yang berkalori tinggi dan makanan yang rendah nutrien.

Manfaat untuk makan sarapan dalam masa satu jam selepas kita bangun ialah ia akan membantu kita makan dengan bijak sepanjang hari dan mengurangkan rasa lapar yang seterusnya mampu melawan keinginan kita untuk makan berlebihan.

Kajian mendapati bahawa ia akan menaikkan mood dan keupayaan kognitif kita sepanjang hari.

Beberapa kajian mendapati bahawa dengan memberikan “makanan” kepada otak kita pada awal pagi boleh meningkatkan mood kita dengan segera, dan seterusnya mampu membantu dalam memberikan anda peluang untuk fokus dengan lebih baik, mempunyai memori dan keupayaan kognitif yang lebih kuat. (Barulah tak moody, mood swing pagi-pagi kan 😂) Oleh itu, cuba untuk jangan meninggalkan sarapan kita.

ESP adalah menu breakfast yang paling cepat, mudah disediakan dan berkhasiat.

Nak ESP?

Whatsapp Maklong ye

013 7445591

http://syamsilashaklee.wasap.my

#shakleeayerhitam
#shakleejohor

Tuesday, April 23, 2019

Set Berpuasa Shaklee

JOM PREPARE UNTUK PUASA!

Rakan-rakan dah prepare dah? Puasa nie kena la bertenaga sepanjang hari , taknak lemau je kat office atau kat kelas kan.

So sempena puasa jom dapatkan shaklee untuk kita dan family. Apa yg penting sekali semasa puasa ialah ESP , mealshakes , dan performance drink.

🌈 *ESP*
Membantu memberikan tenaga sepanjang hari dan mengurangkan rasa lapar.

Plusss *kulit akan lebih cantik*! Elok sangat la nak glowing sebelum raya!

🌈 *Mealshakes*
Membekalkan nutrisi lengkap semasa puasa. Sesuai juga untuk kanak-kanak yg baru belajar berpuasa supaya mereka *tak cepat letih*.

🌈 *Performance Drink*
Minuman isotonik tanpa gula yg sangat bagus utk berikan tenaga pada badan.

PD jugak bagus utk *elakkan kita dari dehidrasi* dan mengurangkan rasa haus semasa berpuasa.

So dah ready nak puasa? Jom jadikan puasa kali ni lebih semangat dan bertenaga!💪🏻

Nak order?

Whatsapp 013 7445591

#pengedarshakleeayerhitam

AKU KEMBALI LAGI!

Assalamualaikum.
Apa khabar semua.

Alhamdulillah.
Alhamdulillah.
Alhamdulillah.

Sekian lama menyepikan diri.
Maklong kembali lagi menghiasi Dunia Blog.
Bersawang sudah Blogku. hahaha

Hampir terlupa banyak benda.
Tapi slow slow study balik.

Alhamdulillah. Syukur maklong masih setia bersama Shaklee sejak Tahun 2014.
In sha Allah akan kembali aktif menulis untuk sama sama berkongsi dengan anda tentang apa apa sahaja yang berkaitan dengan kesihatan.

Banyak Suka duka yang berlaku sepanjang 2 tahun ini.

Apepun yang berlaku.

Life must go on kan.
Kena Move on.
Kena bersangka baik dengan Allah.

Hidup kini lebih mencabar.
Semoga Kita semua sentiasa dipermudahkan segala urusan dan diluaskan rezeki dengan seluas luasnya.

Jumpa lagi di Blog akan datang ya.

Nak order Shaklee?

Whatsapp Maklong 0137445591

Bye semua!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...