PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

Wednesday, April 24, 2019

JANGAN BIARKAN PERUT KOSONG 1 JAM SELEPAS BANGUN TIDURRAMAI orang yang abaikan sarapan. Ada juga yang sarapan, tapi lambat.

Sebaiknya makan sarapan pagi satu jam selepas kita bangun tidur. Hidup kita akan menjadi lebih produktif dan bahagia!

Nak tahu manfaat sarapan awal?
Tahap gula dan insulin dalam darah anda akan menjadi lebih terkawal dan ini dapat memulakan metabolisme kita dengan lebih lancar.

Sekiranya kita mahu menurunkan atau mengekalkan berat badan kita, ini adalah antara cara yang terbaik untuk menjayakan misi itu.

Sebab apa? Sebab apabila tahap gula dan insulin dalam darah kita terkawal, badan kita akan dapat membekalkan tenaga yang secukupnya untuk kita sepanjang hari.

Apabila kita tidur metabolisme kita secara semulajadinya akan menjadi lebih perlahan.
Dengan memakan sarapan sejam selepas kita bangun, ia akan membuatkan metabolisme kita mula melompat dengan memulakan thermogenesis (proses metabolik mencerna dan mengangkut makanan). Untuk memastikan metabolisme kita berjalan pada kapasiti yang penuh, kita perlu makan dengan kerap, bermula dengan makan sarapan dalam jam pertama selepas bangun.

Jika kita meninggalkan sarapan, kita akan lebih cenderung untuk makan makanan yang rendah nutrien dan tinggi dalam kalori untuk melawan kelaparan itu.

Kemungkinan besar semasa makan tengah hari, kita akan memilih makanan yang berkalori tinggi dan makanan yang rendah nutrien.

Manfaat untuk makan sarapan dalam masa satu jam selepas kita bangun ialah ia akan membantu kita makan dengan bijak sepanjang hari dan mengurangkan rasa lapar yang seterusnya mampu melawan keinginan kita untuk makan berlebihan.

Kajian mendapati bahawa ia akan menaikkan mood dan keupayaan kognitif kita sepanjang hari.

Beberapa kajian mendapati bahawa dengan memberikan “makanan” kepada otak kita pada awal pagi boleh meningkatkan mood kita dengan segera, dan seterusnya mampu membantu dalam memberikan anda peluang untuk fokus dengan lebih baik, mempunyai memori dan keupayaan kognitif yang lebih kuat. (Barulah tak moody, mood swing pagi-pagi kan 😂) Oleh itu, cuba untuk jangan meninggalkan sarapan kita.

ESP adalah menu breakfast yang paling cepat, mudah disediakan dan berkhasiat.

Nak ESP?

Whatsapp Maklong ye

013 7445591

http://syamsilashaklee.wasap.my

#shakleeayerhitam
#shakleejohor

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...