PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

Saturday, September 6, 2014

BAWANG PUTIH YANG BANYAK KHASIAT

Garlic Shaklee diperbuat dari bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California, USA pada musim panas. Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif (tidak semua ablet garlic yg dijual di pasaran mengandungi Allicin aktif). Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic. Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba (rosemarry & spearmint). Ia mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya di dalam tubuh kita. Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang menyamai dengan 2 ulas garlic segar.


Manfaat Utama:
  • Mengandungi Spearmint- mempertingkatkan sistem penghadaman, fungsi jantung.
  • Antibiotik yang selamat dan semulajadi - Garlic antibiotik semulajadi. Ia selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
  • Menghalang Alergi - Mempertingkatkan penyakit kulit berkait sistem imun seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selsema, hepatitis.
  • Mempertingkatkan sistem Penghadaman - Formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastrik, ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H.pylori dan menghalang ulser gastrik.
  • Memoderatkan Takanan Darah Tinggi - Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.
  • Detoksifikasi - Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Garlic mampu melindungi sel sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
  • Menurunkan kolesterol - menurunkan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, ,meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
  • Mencegah kanser - membantu mengelak dan merawat kanser dengan mngurangkan bahan pencetusan kejadian kanser - Nitrosamine
  • Menstabilkan Glukos - menolong menstabilkan glukos di dalam tubuh kita.

Asal Bau Garlic:
Garlic mengandungi pelbagai jenis komposit fisiologi yang terdiri dari bahan sulfat untuk menentang bahan anti oksidan dan anti kanser.

Sumber: Panduan Nutrisi Shaklee -Garlic

Nota Kaki: Patutlah Bawang putih ni adalah bahan utama dalam masakan seharian kan.. mat salleh di luar negara pun byk gunakan bawang putih dalam menu harian mereka.. Banyak rupanya khasiat bawang putih ni selain daripada menghilangkan bau badan... Maklong mmg suka bawang putih masak singgang ikan tongkol... kalau bonda maklong yang masak, sure banyak letak bawang putih ketoi2.. makan dnegan nasik panas... emmmm sedap!!!Untuk Info dan Konsultasi:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
Call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Binti Abd Kadir

SIHAT ITU AMANAH

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...