PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

Tuesday, September 9, 2014

CoQHEALTH PLUS


TAHUKAH ANDA??
 • Jantung anda berdenyut 100,000 kali setiap hari
 • Aorta, arteri terbesar di dalam tubuh, diameternya hampir menyamai hos taman anda
 • Penggunaan ubat-ubatan tertentu akan mengurangkan tahap CoQ10 dalam darah

CABARANNYA:
Jantung anda mengepam hapir 2,000 gelen darah ke seluruh bahagian tubuh anda setiap hari. Sebagai otot yang bekerja keras di dalam tubuh anda dan pusat kawalan utama sistem peredaran darah, jantung anda memerlukan jumlah tenaga yg besar untuk berfungsi dengan cekap. Tenaga tersebut diperolehi dengan bantuan nutrien yg dipanggil koenzim Q10 (CoQ10), yang juga berperanan membantu kesihatan salur darah. CoQ10 dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh dan wujud di dalam semua sel. Pengambilan makanan membantu mengekalkan tahap CoQ10, akan tetapi amaun CoQ10 yang diperolehi dari pemakanan secara tipikal adalah kurang dari 10mg sehari.  Perlu diingat, faktor seperti diet yang tidak seimbang, faktor usia dan pendedahan harian kepada radikal-radikal bebas meningkatkan lagi keperluan untuk nutrien yg amat penting ini.


CoQHealth Membantu Menjana jantung yang sihat
CoQHealth menampilkan campuran semulajadi proprietari 100mg CoQ10 dan resveraterol di dalam softgel yang bioavailable.
 • membantu penghasilan tenaga di dalam organ jantung.
 • membantu meningkatkan penghasilan tenaga di dalam otot jantung, menambah kekuatan mengepamnya. Penyelidikan juga menunjukkan CoQ10 meningkatkan predaran darah, mengurangkan episod serangan angin dan mengurangkan palpitasi jantung.
 • menggalakkan dan melindungi arteri sihat dari oksida LDL
 • mempunyai potensi untuk mengurangkan tekanan darah secara semulajadi tanpa kesan sampingan.
 • bertindak sebagai antioksidan yg kuat menghalang oksidasi LDL kolesterol "tidak baik" dan menghalangnya dari melekat dan menyumbat salur darah.
 • membantu menambah dan mengekalkan tahap CoQ10 di dalam darah
 • meningkatkan tenaga
 • meningkatkan tahap tenaga, menambahkan stamina dan mengurangkan kelesuan.
 • untuk kecerdasan mental
 • merancakkan sel-sel otak yg seterusnya meningkakan kecerdasan mental, memori dan keupayaan kognitif.
 • mengurangkan serangan migrain, pening dan loya.
 • untuk kulit yang lebih muda
 • meningkatkan peredaran darah untuk membekalkan tisu kulit dengan cukup oksigen dan nutrisi untuk pemulihan, rejuvenasi dan penghasilan kolagen.
 • membantu kulit agar lebih tegang, lebih cerah dan berseri
 • meningkatkan kesuburan - mengurangkan stress oksidatif yang telah dibuktikan untuk mewujudkan persekitaran yang lebih sihat untuk meningkatkan kiraan sperma, pergerakan sperma dan mutu sperma. Ia juga membantu meningkatkan mutu ovum wanita.
 • mengandungi resveratrol yg terbukti merehatkan salur darah dan membantu pengaliran darah.


Manfaat CoQHealth lagi:
 • Congestive heart failure (CHF). Belum terdapat bukti kukuh yang menggantikan pengambilan koenzim Q10 sahaja akan menghentikan kegagalan jantung. Tetapi terdapat bukti (walaupun kontroversi) bahawa ianya menolong bila dikombinasikan dengan perubatan dan rawatan jantung yang lain.
 • Mengurangkan risiko masalah jantung tabhana bagi mereka yang baru mengalami serangan sakit jantung (myocardial infarction MI). Apabila dimulakan dalam masa 72 jam dari terjadinya MI dan diambil selama satu tahun, koenzim Q10 didapati mampu mengurangkan serangan sakit jantung dan MI.
 • Penyakit Huntington (a rare genetic neurological disorder). Ubiquinol satu bentuk koenzim Q10 yang telah dianugerahkan "Orphan Drug Status" oleh Federal Food and Drug Administration (FDA). Ini memberi pembuat Ubiquinol memperoleh insentif kewangan untuk mengkaji keberkesanan penyakit Huntington, satu keadaan dimana jarang belaku (melibatkan 200,000 pesakit) yg mana syarikat pharmaceutical tidak akan membangunkan ubat untuknya. Walaubagaimanapun, pengambilan koenzim Q10 dalam dos 600mg atau kurang , sehari didapati tidak berkesan melambatkan perkembangan penyakit ini.
 • Menghalang komplikasi salur darah selepas pembedahan "heart bypass". Wujud bukti yg menunjukkan pengambilan secara oral koenzim Q10 selama seminggu sebelum pembedahan dapat membantu mengurangkan kerosakan salur darah. Walaubagaiamanapun tidak semua para penyelidik bersetuju dengan penemuan ini.
 • Tekanan darah tinggi (hypertension). Pengambilan koenzim Q10 bersendirian atau bersama-sama perubatan untuk tekanan darah tinggi, menurunkan tekanan darah dengan lebih berkesan lagi.
 • Menghalang serangan migrain. Mengambil koenzim Q10 secara oral membantu menghalang serangan migrain. Kajian menunjukkan ianya mampu mengurangkan kekerapan pening kepala sebanyak 30% dan hari-hari serangan dimana keadaan loya berkaitan dengan pening kepala, berkurangan sebanyak 45% bagi dewasa. Pengambilan koenzim Q10 juga mengurangkan serangan migrain bagi kanak-kanak yg mempunyai tahap koenzim yg rendah. ianya mungkin mengambil jangkamasa 3 bulan untuk menunjukkan kesan. malangnya koenzim Q10 tidak berkesan dalam rawatan migrain apabila ianya terjadi.
 • Penyakit Parkinson. Ada penyelidikan yg menunjukkan bahawa pengambilan supplement koenzim Q10 mampu melambatkan kemerosotan kesihatan dengan mereka yang menghidapi tanda awal penyakit parkinson. Akan tetapi pengambilan bagi pesakit yang berada di peringkat pertengahan penyakit parkinson tidak menunjukkan kesan yg positif.
 • Memperbaiki sistem imun bagi pesakit HIV/AIDS
 • Muscular dystrophy (distrofi otot), satu masalah membabitkan kerosakan otot. Pengambilan koenzim Q10 secara oral memberi kesan positif bagi pengidap distrofi otot.

KEUNIKAN CoQHealth Shaklee:
~ mengandungi campuran proprietori CoQ Resviratrol, ramuan-ramuan yang menjana jantung anda
~ bagi Jantung -satu sitem penghantaran dengan menggunkana minyak zaitu.
~ semulajadi

Koenzim Q10
CoQ10 adalah nutrienyang larut dalam lemak yang dihasilkan oleh tubuh dan wujud di dalam semua sel-sel. Konsentrasi yg tinggi nutrien ini dietmui di dalam organ yg bekerja keras dan memerlukan tenaga selular yg tinggi untuk berfungsi seperti jantung, hati,buah pinggang dan pankreas. CoQ10 adalah penting bagi bertrillion sel-sel dalam tubuh yang perlu menghasilkan tenaga mereka sendiri untuk terus hidup. Untuk menghasilkan tenaga, sel akan membakar gula dan lemak yang datang dari makanan yg kita makan. nutrien -nutrien ini dipecahkan dan diangkut melalui laluan penghasilan tenaga yg memerlukan CoQ10. Proses penghasilan tenaga ini diulangi beribu-ribu kali setiap saat untuk menjana denyutan jantung dan organ-organ tubuh yg lain, yg memerlukan aliran tenaga yg berterusan. Tanpa CoQ10, sel-sel tidak akan mampu menghasilkan tenaga dan organ-organ tidak akan dapat berfungsi dengan betul. CoQ10 juga dikenali untuk aktiviti antioksidannya yg ampuh, melindungi memberan sel dari radikal bebas. Sebagai antioksidan CoQ10 juga membantu arteri-arteri dari oksidasi akibat tindakan LDL(kolesterol tidak baik). Ini sangat penting untuk menggalakkan fungsi salur darah terutama sekali yg mengangkut darah ke organ jantung.

Resveratrol
Adalah Fitonutrien yg wujud di dalam arak wine merah, kulit anggur merah dan jus anggur ungu. Seperti CoQ10, resveratrol memainkan peranan utama dalam memastikan kesihatan salur darah. Kajian makmal menunjukkan ia mampu menghalang oksidasi LDL dan menggalakkan relaksasi salur darah, Salur darah akan lebih lebar apabila melalui fasa relaksasi.

CoQHealth Untuk Siapa????
 • orang dewasa sihat yang berumur 18 tahun ke atas yg prihatin tentang fungsi jantung dan kesihatan arteri mereka.
 • orang dewasa lelaki dan wanita yg mengambil perubatan yg mungkin mengurangkan tahap CoQ10 di dalam darah mereka.
 • wanita hamil atau mereka yang mengambil ubatan untuk emncairkan darah perlu mendapat nasihat doktor mereka.

Sumber: Panduan Nutrisi Shaklee - CoQHealth

Nota kaki: Panjang lebar sungguh penerangan tentang CoQHealth ni kan... Tapi inilah fakta sebenar! No wonderlah produk Shaklee ni terbaikkkkk!!!

Untuk Info dan Konsultasi:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
Call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB:Syamsila Binti Abd Kadir

SIHAT ITU AMANAH

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...