PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

Monday, September 8, 2014

GLA COMPLEX

Kebanyakan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia dipasaran dihasilkan dari Evening Promrose Oil (EPO), manakala GLA shaklee diekstrak dari borage yg mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailaviliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.
Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega 6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, antioksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavailaviliti dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.Manfaat Utama:
 • Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
 • Mengawal selia estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti lesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.
 • Melambatkan menopaus - memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pemngambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus dan memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
 • Memperbaiki Prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
 • Menentang Kanser - GLA adalah antioksidan yg meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
 • Memperbaiki inflamasi kulit - Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yg terjadi dari rheumatisma, arthritis.
 • Menghalang komplikasi Diabetes - Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh guladalam darah yg tinggi.
 • Pelangsingan dan menghalang tabah berat badan - Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hyper.
 • Menghalang tekanan darah timggi - menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.
 • Memperbaiki tekstur rambut - memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur
 • Hiperaktif and autisma (ADD/ADHD) - dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.


GLA bukan Untuk Wanita sahaja:
Ramai orang bersalahanggapan bahawa GLA hanyalah untuk wanita. Sebenarnya supplement GLA asid linolenik  yg sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia. ianya hanya diperolehi dari makanan. Sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel lembut dan campurkan isinya dengan makanan), remaja, dewasa dan juga selepas menopaus dan andropause (menopaus lelaki)

Sumber: Panduan Nutrisi Shaklee -GLA Complex

Nota Kaki: Maklong pun amalkan GLA 1 biji sebelum tidur untuk kesihatan yang berpanjangan.. InsyaAllah kesihatan adalah suatu amanah yg perlu dijaga sebaik mungkin..


Untuk Info dan Konsultasi berkaitan produk:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Binti Abd Kadir

SIHAT ITU AMANAH
 

 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...