PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

Thursday, September 4, 2014

Penemuan TERHEBAT dalam bidang IMMUNOLOGI

Dari mana datangnya VIRUS, KUMAN dan MIKROB
Kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui pernafasan (hawa dingin, gas buangan, asap, virus di udara, habuk), berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perabut, habuk hama pada selimut, pemgangkutan awam, peluh, air), makanan, latihan fizikal, persekitaran kerja dan lain2.

Bagaimana Mikrob Menjejaskan Manusia?
Apabila banyak kuman dan mijron menyerang kita pada sesuatu masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stress, terganggu tidur atau dijangkiti flu, batuk, alergi, asthma, ekzema, jerawat dan lain-lain. Sel-sel yang teroksidasi dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit degeneratif, penyakit kronik, kanser dan lain-lain.

NUTRIFERON - Penemuan Terhebat dalam bidang Immunologi.


Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954. Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia (NUTRIFERON). Beliau berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari biji labu, benih plantago, bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formula yang digunakan adalah semulajadi, selamat, tulen dan berkesan. Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang Immunologi.

Nutriferon adalah satu Formula Ekslusif dan diPaten oleh Shaklee, tidak dijaul di kedai2 biasa  dan hanya boleh didapati melalui Shaklee sahaja.

Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes, HIV dan lain2. Tambahan pula ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan pelbagai jenis penyakit.


Manfaat Utama:

Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3 hari - Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh yg berfungsi untuk membunuh T-cells, B-celss dan makrofag.

Melawan Kanser dan Tumor - interferon semulajadi mengandungo polisakarida yg merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kimoterapi.

Melindungi dari influenza - mengimbangi keapda respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob termasuk selsema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.

Meringankan Stress & Kelesuan - meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yg sibuk.

Melambatkan Penuaan - Formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat.

Mengurangkan infeksi oleh pesakit Hepatitis B & C - Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, rasa mual, muntah kepada pesakit Hepatitis B & C.

Mempertingkatkat Menapous - Hypertensi, tahap kolesterol yg tinggi, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menapous akan jadi lebih baik.

Mempertingkatkan PMS - mengurangkan simpton yg terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endoktrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.


BIJI LABU
merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh. Menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser

BIJI PLANTAGO ASIATICA
Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun

HONEYSUCKLE JEPUN
menentang pencerobohan virus dan kuman

BUNGA SAFFLOWER
menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofag. Memusnahkan virus dan kuman 


Sumber: Panduan Nutrisi Shaklee - Nutriferon
 


Nota Kaki: Tips Maklong ketika flu, demam - bancuhkan Nutriferon ke dalam segelas Performance Drink kemudian diambil bersama 2 tablet Vitamin C Shaklee (dipatahkan 2) untuk kesan yg lebih baik. (suami Maklong yang rajin request hehe).. Ikhtiar tu perlu selebihnya doa dan tawakal sesungguhnya Allah Maha Menyembuhkan..


Untuk Info & Konsultasi Percuma:
Syamsila Abd Kadir
SID 1139304
Tel/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Abd Kadir
SIHAT ITU AMANAH
 
 


 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...