PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

Saturday, September 13, 2014

PHYTOCOL-ST Terbaru di Pasaran!!


PHYTOCOL - ST Shaklee adalah formula proprietari yang membekalkan 2,000mg Fitosterol setiap hari. 2000mg fitosterol sehari = 200 biji lobak merah, 70 keping roti gandum dan 425 biji tomato. Antara kebaikan:
  • Rumusan mantap daripada beberapa jenis fitosterol
  • Membekalkan 2,000mg fitosterol tumbuhan setiap hari.
  • Menepati 100% keperluan harian fitosterol yang disyorkan oleh Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH)
  • Tiada tambahan pengawet, pewarna, perisa atau pemanis.
FITOSTEROL
Fitosterol (dirujuk sebagai sterol dan sterol tumbuhan) wujud secara semulajadi dalam kandungan yang sedikit dalam sumber makanan seperti buah-buahan, sayur-sayuran, kekacang, biji-bijian, legume, bijirin dan minyak sayuran. Lebih dari 80 kajian klinikal telah diterbitkan di dalam penerbitan saintifik melaporkan keberkesanan dan keselamatan fitosterol.


BAGAIMANA FITOSTEROL BERKESAN
Struktur fitosterol adalah hampir sama seperti kolesterol dan dengan pengambilan fitosterol, ia akan bersaing dengan kolesterol untuk tapak penyerapan dalam sistem penghadaman. Hasilnya penyerapan koelsterol dihalang dan ia akan disingkirkan keluar bersama-sama fitosterol. Ini bermaksud apabila anda mengambil lebih banyak fitosterol maka semakin kurang kolesterol yg dapat diserap oleh tubuh dan semakin tinggi peluang untuk anda menurunkan paras kolesterol LDL.

KEPERLUAN FITOSTEROL MANUSIA
Institut Kesihatan Kebangsaan Amerika (NIH) mengesyorkan pengambilan 2,000mg Fitosterol dalam diet harian anda untuk membantu menurunkan paras kolesterol secara semulajadi.


Sumber: Booklet Phytocol -ST Shaklee


Untuk sebarang info dan konsultasi:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
Call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Binti Abd Kadir

SIHAT ITU AMANAH
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...