PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

Monday, September 22, 2014

PROSANTE HAIR CARE SHAKLEE


Sains dan Alam Semulajadi
Bekerjasama
Menghalang Rambut Gugur

Apabila diuji secara secara bebas mengikut piawaian klinikal, sistem penjagaan rambut ProSante membantu memperbaiki dengan penampilan rambut yang rosak dengan ketara dalam masa hanya 30 hari dan menggalakkan meningkatkan penambahbaikan dengan penggunaan berterusan:
 • Kurang keguguran rambut sewaktu bersikat: amaun rambut yg gugur dikurangkan sebanyak 65%.
 • Kurang perpecahan: Jumlah rambut yang mengalami perpecahan dikurangkan sebanyak 73%
 • Rambut Bervolum: 55% pengguna menyatakan peningkatan yg ketara dalam jumlah rambut mereka.
 NOURISHING SCALP TREATMENT


Shaklee Scalp Health Complex adalah gabungan 10 vitamin, mineral dan herba yang menyuburkan kulit kepala dan rambut: Antara ramuannya:
 • Swertia & Ginseng - memberi tenaga kepada folikel rambut. Energizes Follicles. bahan ini merangsang dengan lembut peredaran darah dan membekalkan tenaga untuk bebuli rambut.
 • Panthenol - menguatkan rambut dan merangsang kelembutan yang bersinar
 • Minyak daun pokok teh - melindungi dari pencemaran dan menyokong kebolehan semulajadi kulit kepala mengelak folikel rambut dari tersumbat. Antioksidan -superoxide Dismutase (SOD)
 • ekstrak Teh Hijau (Ekstrak daun Camelia Sinensis) - melindungi dari stress persekitaran, menjadikan kulit kepala rasa selesa.
 • Zinc PCA, Vitamin B6 dan Saw Palmetto (ekstrak Buah Serenoa Serrulata) - mengurangkan penampilan berminyak dan menggelupas.
 • Ekstrak Teh Hijau Camellia Sinensis & Dipotassium Glycyrrhizate - melegakan iritasi persekitaran dan menyokong keseimbangan semulajadi minyak/kelembapan.
 • Kuprum, Zinc dan Manganese - Menyokong metabolisma kulit kepala. 
Kebaikan:
~ menormalkan kulit kepala untuk menyediakan persekitaran untuk rambut yang lebat dan sihat. 
~ mempertingkatkan sinaran, warna, ketebalan dan tekstur rambut dari masa ke masa.
~ merawat ke pangkal masalah kulit kepala dengan serum derma-available yang merengsang predaran, melindungi serangan persekitaran dan menyediakan ramuan yg menyuburkan kulit kepala.
 ~ hasilnya rambut yang kuat dari dalam keluar proses kimia, tahan pecah dan mengekalkan ketebalan, lantunan dan sinar berkilau.
>> mengurangkan rambut gugur sewaktu bersikat dan ketebalan semulajadi dan kuat
>> mengandungi kompleks eksklusif yang amat derma-tersedia yang diperolehi secara semulajadi di dalam bentuk rawatan yg kuat untuk membantu rambut sihat tumbuh.
>> formula tanpa bilasan cukup lembut untuk digunakan setiap hari bagi manfaat yang segera dengan hasil yang meningkat
>> diserap dengan segera dan tidak berminyak
>> bersih, bauan botani, tiada haruman tambahan
>> Keseimbangan PH dan selamat untuk semua jenis rambut, walaupu diperm atau diwarna.

REVITALIZING SHAMPOO


Revitalizing Shampoo untuk membersih dan memulihkan lantunan dan sinaran muda.
Mengandungi sistem pembersihan yang patent pending. Diformulasikan degan humectants dan protein berasas sayuran untuk kutikel rambut yang licin.
Mengimbangi kulit kepala dan menyemai rambut dengan humectant, membantu mengurangkan kusut dan mengekalkan imbangan kelembapan dan kilauan.
Setiap kegunaannya membuat rambut nampak dan rasa:
 • Bersih - menanggalkan minyak berlebihan, kotoran dan produk dandanan.
 • Kuat - tidak menanggalkan kelembapan penting, jadi kutikel rambut sentiasa licin dan tahan rosak walaupun dalam keadaan basah.
 • Lantunan - Anti-statik dan tidak mengering jadi rambut mengekalkn flex dan daya tahan semulajadi
 • Menyegarkan - menampilkan Scalp Health Complex untuk menenangkan dan melembabkan, membuat kulit kepala rasa selesa dan bertenaga.

PURIFYING SHAMPOO


Untuk pembersihan secara mendalam disamping melindungi kelembapan asli.
Membersih dengan lengkap, mendalam untuk menghapuskan kotoran dan pembentukan minyak tanpa menanggalkan rambut atau kulit kepala atau melunturkan warna rambut.
Setiap kegunaannya akan membuat rambut:
 • Penjelasan - membebaskan rambut dari sebum yg terkumpul, pencemar persekitaran dan timbunan produk dandanan. mengembalikan sinaran dan menyerlahkan tekstur asli rambut.
 • volumized - kesimbangan PH balanced untuk melindungi kutikel rambut dan menjamin body, lift dan kilau.
 • De-stressed - menangani masalah alam sekitar dengan melindungi kelembapan dan imbangan lipid.
 • Bebas dari menggelupas - menampilkan Scalp Health Complex untuk mengurangkan kelihatan berminyak dan kelemumur dan membantu menyokong imbangan mikroflora kulit kepala.

LIGHTWEIGHT CONDITIONER


Lightweight Conditioner menampilkan Scalp Health Complex menyerap kutikel rambut untuk mengekalkan imbangan pH dan hidrasi kulit kepala.
Ramuan bersumberkan tumbuhan membantu memberi volum dan penstrukturan semula permukaan bilah rambut supaya ia kelihatan dan rasa:
 • Ringan - menyuburkan dan melindungi rambut tanpa memberatkannya, supaya ianya boleh digunakan setiap hari.
 • Bebas Kusut - pelembap ringan melicin dan mengasingkan rambut, supaya sikat anda bergerak dengan mudah di dalam keadaan basah atau kering.
 • Mudah diurus - agen kondisioner smeulajadi melembutkan rambut dan menghapuskan statik untuk pengendalian mudah dan penggayaan.
 • Volum - meningkatkan kekuatan rambut dan kilat dan membantu menebalkan rambut halus untuk lebih body dan lantunan.

REPLENISHING CONDITIONER


Formula intensif kondisioner untuk semua jenis rambut yang meningkatkan kesihatan rambut dan penawar bagi rambut kering, rapuh, bertekstur dan dirawat kimia.
Emolien pekat dan elemen struktur asli meresap ke dalam rambut yang kering, terlebih proses untuk membina semula keanjalan dan kekuatan. Humectant asli mengikat dan mengekalkan kelembapan untuk memulihkan kilauan dan fleksibiliti. Kesannya:
 • Berkilat - pelincir semulajadi dan ekstrak herba menambah kelembapan dan melicinkan permukaan rambut untuk lebih kilat. menghasilkan rambut yg lembut dengan rasa seperti sutera luar biasa.
 • dipulihkan - Scalp Health Complex membantu menormalkan dan melembapkan kulit kepala dan rambut yg diproses secara kimia dan dikasari.
 • De-frizzed - Humectant dan protein asli membantu membina semula kerosakan kepada bilah rambut untuk melembut dan meningkatkan tekstur rambut.
 • Berdaya tahan - ramuan penguat semulajadi menambah body, fleksibiliti dan pengurusan rambut.

LONG LASTING FINISHING SPRAY


melengkapkan sistem penjagaan rambut ProSante dengan melindungi rambut dari kerosakan UV sementara melembapkan untuk kawalan yg rapi dan lembut. Pam bukan aerosol memberi kawalan fleksibel untuk penggayaan sepanjang hari.
ProSante Long Lasting Finishing spray meningkatkan sinar dan kilau tanpa kekukuhan, kelemumur atau penumpukan, jadi rambut tetap kelihatan sihat dan mudah diurus.
Finishing Spray menyalut rambut dengan semburan halus, membantu memegang rambut dan menghalang kelembapan yg merosakkan gaya. 
Sesuai untuk semua jenis rambut dan mengekalkan:
 • Sinar - membantu semua jenis dan gaya rambut mengekalkan kilauan yg nampak sihat sepanjang hari.
 • Kelembutan - rambut terasa hebat dengan tambahan body
 • Boleh diberus - tidak merosakkan permukaan gaya anda jadi boleh memberus semula dengan berus atau dengan jari untuk kawalan sederhana.
 • Tidak menggerbang - formula tidak kering membuat rambut lebih lembut dan terurus. Memberi rambut lurus kemasan yg licin berkilat dan membantu mengurangkan frizz pada rambut kerinting.

Sumber: Panduan Nutrisi Shaklee- ProSante Hair Care

Untuk sebarang Info dan Konsultasi:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
Call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Binti Abd Kadir

SIHAT ITU AMANAH

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...