PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

Saturday, September 6, 2014

VITA E COMPLEX

Vita E Complex Shaklee dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dengan Vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yg aktif secara fisiologi dan digabung dang 8 jenis vitamin (alpha, beta, gamma, delta). Ia adalah vitamin E yang paling lengkap di pasaran. Mengandungi 10mg selenium semulajadi yg membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memlihara membran sel, darah mera dan tisu otot. Ia juga adalah menyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadminium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.


 Manfaat Utama:
  • Melindungi Jantung - Pengambilan harian 800IU Vitamin E untuk jantung yg sihat berfungsi untuk melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolesterol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platlete darah melekat ke dinding arteri, menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dan lain-lain.
  • Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif - kajian pada tahun 1924, mendapati Vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU-800IU Vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.
  •  Anti -Penuaan - 1 Kapsul Vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ia mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.
  • Anti-Oksida yang Kuat - Pengambilan lebih dari 1200IU sehari untuk anti oksidan yg kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ia juga memperbaiki maslaah iksidasi -katarak dan masalah penglihatan.
  • Kelestarian tenaga - meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.
  • Memperbaiki Arthritis - meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi.
  • Menghalang Keguguran - Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopaus seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin, keguguran.
  • Memperbaiki Parut - Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.


Adakah Vitamin E selamat??
Di dalam buku "Prescription for Longevity" yang ditulis oleh Dr. James Scala terdapat diskusi mengenai keselamatan Vitamin E dengan terperinci. Secara global, terdapat lebih dari 1000 laporan perubatan berkenaan keberkesanan dan keselamatan Vitamin E. Kajian bertahun-tahun oleh University Harvards keatas kedua-dua lelaki dan wanita membuktikan vitamin E mampu mengurangkan risiko penyakit jantung hampir 41% dan strok 33%. Kajian juga membuat kesimpulan dos selamat adalah 3200IU.

Nota: Pakar Nutrisi mencadangkan pengambilan ACE (beta carotene, vitamin C dan E) bersama-sama untuk menggandakan kesan antioksidan dalam melawan radikal bebas.

Sumber: Panduan Nutrisi Shaklee - Vita E Complex

Untuk Info dan Konsultasi:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel:syamsila@gmail.com
FB:Syamsila Binti Abd Kadir

SIHAT ITU AMANAH

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...