PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

PENGEDAR SHAKLEE AYER HITAM

Tuesday, November 18, 2014

LECITHIN VS OMEGA GUARD

Assalamualaikum.. 
Maklong sekarang sedang diet sihat shaklee.. 
Jom kita lihat Peranan Lecithin & Omega Guard dalam SET DIET SHAKLEE nih..


LECITHIN SEBAGAI PENGEMULSI LEMAK?
Lecithin yang berasal dari minyak biji soya berfungsi mengemulsi lemak dan memastikan lemak kekal di dalam sistem digestive dan tidak memendapkan diri ke dinding membran menjadi lemak kental.


Emulsi lemak bermaksud lemak itu dipecahkan molekulnya kepada lebih kecil supaya ia lebih mudah bergerak di dalam sistem pencernaan. Jadi secara logiknya Lecithin berupaya membasmi lemak yang kita makan sewaktu itu dan bukannya 'membakar' lemak sedia ada yang sudah terkumpul di dinding membran.

Jadi, boleh kurus ke guna Lecithin ni? Terpulang. Kalau tiada lemak termendap, maka kuranglah lemak terkumpul. Customer saya ramai yang mengalami kekurangan berat, ada juga yang maintain sahaja tak turun- turun. So Lecithin bukan lah pembakar lemak. Ia adalah pengemulsi lemak. Kamu perlukan sesuatu untuk keluarkan lemak yang telah teremulsi, iaitu Herblax atau Alfalfa.

BAGAIMANA DENGAN OMEGA GUARD?

Omega Guard tidak mengemulsi lemak tetapi fungsi minyak ikan membantu pembakaran lemak termendap. Haa nampak tak macamana kalau Lecithin dan Omega digabungkan? Macamana Omega Guard membantu pembakaran lemak? Fungsi Omega 3 melancarkan perjalanan darah ke otot ketika bersenam. Maka lebih banyak pembakaran lemak akan berlaku. Omega 3 berfungsi secara begini:

Menghalang pembentukkan lemak --> menambah metabolism --> bakar lemak

Ia juga berfungsi:
menghalang penghasilan hormon cortisole yg menggalakkan penyimpanan lemak.
Memperbaiki kadar gula dalam darah - beri lebih tenaga utk bersenam.
Menambah kadar penghasilan serotonin - kimia otak yang buat kita rasa kenyang - so boleh control makan.
Pengambilan Omega 3 akan membantu tahap insulin berada pada 50% kurang dr kebiasaan. Apabila kadar insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. Insulin rendah juga bantu kawal gula. Maka gula/karbohidrat tidak menjadi lemak. Jadi, sebelum memilih pembakar lemak, cuba fahami dahulu bagaimana ia berfungsi.

Kesimpulannya.. kedua2nya mempunyai fungsi dan kekuatan tersendiri... Cuba bayangkan kedua2 supplement ini digabungkan!!! Mesti terbaik! untuk keberkesanan yg optimum.. maklong syorkan pengambilan Lecithin & Omega Guard dalam MISI diet anda..
Lecithin sebelum anda makan..
Omega guard selepas anda makan.. 

Semoga bermanfaat.

Sumber: FB Group Stayhealthy by Master Farah Wahida

Syamsila Abd Kadir
SID1139304
Call/sms/whatsapp: 0137445591
FB Page: Amanah Sihat Maklong
SIHAT ITU AMANAH!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...